Skuszona perspektywą posiadania super wypasionej płyty indukcyjnej-kupiłam. Co do jej zastosowania nie mam żadnych zastrzezeń-szybko sie podgrzewa, można swobodnie regulować temperaturę. Ale kiedy przychodzi do czyszczenia to po prostu bardzo sie stresuję. Zawsze boje się,że coś zarysuję więc zajmuje to bardzo dużo czasu.
Offline
Użytkownik
Naprawdę nie wiem, dlaczego się stresujesz. Przecież to tylko sprzęt kuchenny, a nie żywy człowiek. Musisz troszkę wrzucić na luz, bo dostaniesz palpitacji serca przy myciu podłogi (z obawy, że porysujesz, albo zbyt zmoczysz parkiet). Naprawdę, nie ma sensu się stresować. Zwłaszcza, że jest tyle sklepów, które oferują bardzo tanio taki sprzęt.
Offline
Użytkownik
Nie lubię gotować ani na płytach indukcyjnych ani na płytach elektrycznych. W mojej kuchni najlepiej spisują się po prostu kuchnie gazowe Najłatwiej mi jest operować gazem przy zmniejszaniu i zwiększaniu mocy gotowania. A kuchni gazowych jest jeszcze na szczęście bardzo dużo w sklepach W domu mam kuchenkę z 3 palnikami gazowymi i jedną płytą elektryczną, z której w ogóle nie korzystam. A teraz marzy mi się taka płyta ze szkła: http://www.1komp.pl/produkt-13-211-2096-39160,plyty_grzejne_plyta_gazowa_na_szkle_candy_pv_640_sx.htm
Offline
A ja bardzo lubię płytę indukcyjną i szczerze mówiąc nigdy nie miałam problemów z doprowadzeniem jej do czystości, fakt,ze trzeba uważać by jej nie zarysować,ale to przecież nie jest znowu jakieś wielkie utrudnienie. Wydaje mi się lemurku,że trochę przesadzasz:) Gdybym jednak mogła zdecydować się na ponowny zakup to kupiłabym ceramiczną l http://www.moderni.pl/show.php?id=5994
Offline
Ja mam indukcję candy i teraz nie zamieniłbym jej na nic innego.
Doskonała prostota i uproszczenie w prowadzeniu kuchni.
Szybkość z jaką mogę teraz przygotowywać posiłki jest naprawdę imponująca.
Polecam bardzo taki sprzęt.
Offline
Ja też nie jestem zwolennikiem płyt indukcyjnych- więcej z tym problemów niż pożytku. Moja mama ma taka u siebie w kuchni i jest już bardzo zarysowana. Chciałabym jej kupić taką http://www.moderni.pl/towar-5458-P%C5%82yta_gazowa_HOTPOINT_ARISTON_TD_751_S_%28ICE%29IXHA_.html Na razie jednak mnie nie stać
Offline
Niestety, ale wydaje mi się, że jest to w pewnym sensie kwestia mody. Słyszałam, że najlepsze są płyty ceramiczne, bo doskonale przewodzą ciepło i bardzo wygodnie się na nich gotuje. Ja mam w domu płytę gazową, ale za to piekarnik mam elektryczny - tyle prądu ile on zżera w zupełności mi wystarczy, większych rachunków nie chcę płacić i pewnie dlatego nie mam płyty ceramicznej.
Offline
Płyty indukcyjne są najbardziej oszczędne co widać na poniższych wykresach
wykres zużycia prądu
http://technokratki.pl/?pwid=f20cc589017...d406d26641
wykres porównania różnych producentów w zależności od poboru en.elektrycznej
http://www.aukcjusz.pl/?pwid=f20cc589017...d406d26641
porównanie z płytą ceramiczną zwykłą
http://www.jakkupowac.pl/?pwid=f20cc5890176490ebdeb88d406d26641
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez ostra4 (2010-09-06 12:22:30)
Offline
Mam Problem.kupiŁem Piekarnik Elektryczny Razem Z PŁytĄ GrzewczĄ Samsung .po Nie CaŁym MiesiĄcu UŻytkowania Na Jednym Z PalnikÓw PojawiŁa SiĘ GŁĘboka Rysa WyglĄda Jak PĘkniĘcie,a Po DwÓch NastĘpnych Dniach PojawiŁa SiĘ NastĘpna Rysa Na Drugim Palniku.poinformowaŁem Serwis ,ale Na DzieŃ Dzisiejszy Nie Mam Odpowiedzi.proszĘ O Rade Co Mam Dalej ZrobiĆ Z Tym Problemem.dziĘkujĘ.
Offline
Użytkownik
Co polecacie płytę do zabudowy gazową czy płytę indukcyjną. Co jest tańsze w użytkowaniu, praktyczniejsze, i lepsze w czyszczeniu? Musze zebrać trochę informacji i opinii przed remontem
Offline